TEKNOFEST İnsansız Deniz Araçları Yarışması Heyecanı

TEKNOFEST İnsansız Deniz Araçları Yarışması, 124 takımın başladığı yarışta finale kalan 27 takım ile devam ediyor. Yarışların ilk gününde, insansız deniz araçları teknik kontrolden geçirildi ve başarılı bir şekilde geçen araçlar manuel sürüşle denizde verilen görevleri yerine getirdi. Daha sonra otonom sürüşle engelleri geçen araçlar, başarılı performans sergiledi.

Yarışmada, Ankara Gazi Üniversitesi’ne en iyi tasarım ödülü, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’ne en özgün yazılım yarışması ödülü ve İstanbul Teknik Üniversitesi’ne en iyi takım ruhu ödülü verildi. 1’inci, 2’inci ve 3’üncü takımların ise ödülleri, Adana’da 2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan büyük TEKNOFEST festivalinde sahiplerini bulacak.

TEKNOFEST Yarışmalar Koordinatörlüğü’nden Muhammet Fatih Şahin, yarışmanın 4’üncü gününde olduklarını belirterek, otonom sürüşlerin bugün sona ereceğini ve ödül töreni düzenleneceğini açıkladı. Şahin, ayrıca herkesi 2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek büyük TEKNOFEST festivaline davet etti. Bu heyecan verici etkinliği kaçırmayın!

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir