Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma girişimi sırasında Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay’ın şehit olduğunu duyurdu. MSB’den yapılan açıklamada, 22 Eylül 2024 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma girişimi esnasında kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

Şehit Abakay’ın cenaze törenine katılmak için Muş’a gelen yakınlarının içinde bulunduğu araç kaza yaptı. Pikap, Şenyayla bölgesinde kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Muş Valisi Avni Çakır, şehit Abakay’ın yakınlarının içinde bulunduğu aracın kaza yaptığını belirtti. Aracın şarampole yuvarlandığını ve maalesef bir yakının hayatını kaybettiğini, diğerlerinin yaralı olduğunu açıkladı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Ayrıca, bekâr olan şehidin anne ve babasının daha önce vefat ettiği bilgisi paylaşıldı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir