6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremler sonucunda Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde depremzedeler için planlanan 6 bin 900 konutun inşaatları devam etmektedir. Şu ana kadar 2 bin 856 konutun inşaatı tamamlanmış olup, diğer konutların planlama ve kaba inşaat aşamaları devam etmektedir.

Başpınar ve Bademli mahallelerinde inşa edilen 1342 konutun anahtar teslimleri gerçekleştirilmiş olup, konut sahipleri evlerine yerleşmeye başlamıştır. Konutlarına yerleşen depremzede aileler, artık kış mevsimini evlerinde geçirecek olmanın mutluluğunu yaşamaktadırlar. Sacide Karaburç adlı 5 çocuk annesi bir depremzede, konteynerde ve çadırda yaşamanın zorluklarından bahsederek, evlerine kavuşmanın mutluluğunu dile getirmiştir.

Nurdağı Kaymakamı Nurullah Cemil Erciyes, deprem sonrası ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermiştir. 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören Nurdağı ilçesinde toplamda 6 bin 900 konut planlandığını, şu ana kadar 2 bin 856 konutun inşaatının başladığını belirtmiştir. Ayrıca, deprem felaketinde 59 okuldan 13’ünün zarar gördüğünü ve bu okulların onarılmakta olduğunu ifade etmiştir.

Deprem sonrası Nurdağı ilçesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında detaylı bilgi veren Kaymakam Erciyes, depremzedelere verilen desteklerden ve yapılan konutlardan memnuniyetlerini dile getiren vatandaşların Cumhurbaşkanı’na teşekkürlerini ilettiklerini belirtmiştir. Ayrıca, eğitim öğretim alanında da çalışmaların devam ettiğini ve öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz bir şekilde devam ettiklerini vurgulamıştır.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir