Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Kıyı Ege ile Edirne, Kırklareli ve Çanakkale dışında kalan tüm bölgelerimizde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz’in kıyı kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneyi ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Muş çevreleri ile Ankara ve Kırıkkale’nin güneyi, Erzurum’un batı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışlar görülebilir.

Hava sıcaklığı iç kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da 3 ila 5 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güney ve doğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

Uyarılar kapsamında, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz’in kıyı kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneyi ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Muş çevreleri ile Ankara ve Kırıkkale’nin güneyinde kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Adana’da dün etkili olan “Süper Hücre”nin bugün de etkili olması bekleniyor. Bu hücre nedeniyle şehirde su baskınları yaşanabilir.

İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Adana, Hatay, Samsun, Trabzon ve Osmaniye için Meteoroloji sarı uyarıda bulundu.

Karadeniz’in doğusu ve batısında oluşacak hava olayı Türkiye’nin Karadeniz kıyısını özellikle batı Karadeniz’i tehdit edebilir. Yağış miktarı önemli olabilir, bu yüzden önümüzdeki 2 gün en önemli ve riskli hava olayı bu olacak.

Kuzey Ege, Marmara, İç Anadolu, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Bu hava koşullarında dikkatli olmak ve gerekli tedbirleri almak önemlidir. Güvenli ve sağlıklı bir gün geçirmeniz dileğiyle.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir