Hamas Lideri Sinvar Teknolojiyi Kullanmaktan Kaçınıyor

Gazete haberine göre, Hamas lideri Sinvar dış dünyayla iletişim kurmak için teknolojiyi kullanmaktan kaçınıyor. Operasyonlarını yönetmek için karmaşık bir kod sistemi ve elle yazılan notlar kullanıyor. Tünellerde saklanırken, Hamas’ın faaliyetlerini yönetmek için el yazısıyla yazılmış mektuplar kullanıyor.

El Yazısıyla Yazılan Mektuplar ve Karmaşık Kodlar Kullanılıyor

Sinvar, mektuplarını el yazısıyla yazıyor ve güvenilir bir Hamas üyesine iletiyor. Bu üye de mesajı şifreli olarak, farklı alıcılar için farklı kodlarla iletiyor. Mektuplar, sivil kuryeler aracılığıyla Gazze’den yurtdışındaki Hamas üyelerine iletiliyor. Bu sistem, Sinvar ve diğer Hamas üyeleri tarafından İsrail hapishanelerindeyken geliştirilmiş.

Telefon Hattı Ağı ve Güvenli Geçiş Teklifi

Hamas, tünellerde sabit telefon hattı ağı kullandığı iddialar arasında. Sinvar, aracılarla takma isimler ya da hapishanede tanıştığı kişilerin isimlerini kullanarak görüşmeler yapıyor. Ancak Hamas, Sinvar’ın bölgeden çıkması için yapılan teklifi reddetti. Teklif, İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını içeriyordu ancak Hamas, sadece ABD Başkanı Joe Biden yönetimi aracılığıyla sunulan öneriyi kabul edeceklerini açıkladı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir