Kırıkkale’nin Ahılı köyünde akşam saatlerinde meydana gelen sağanak yağış, sel felaketine neden oldu. Kızıl Dağ’dan gelen sel suları, Ahılı Deresi’nin taşmasına sebep olarak köprü ve bahçe duvarlarının yıkılmasına yol açtı. Tanrıverdi ailesine ait ev ve mandıra su altında kaldı. Bir kız çocuğu akıntıya kapıldı ancak komşuların yardımıyla kurtarıldı. İtfaiye ekipleri, evde mahsur kalan bir anne ve çocuğu güvenli bir bölgeye tahliye etti.

Köyde yaşayan Adem Tanrıverdi, sel felaketinin zararını anlatarak, yaklaşık 12 ton arpa ve buğdaylarının ziyan olduğunu belirtti. Eşyaların kullanılamaz hale geldiğini dile getiren Tanrıverdi, sel sularına kapılan kızlarının komşular sayesinde kurtulduğunu söyledi. Muhtar Davut Doğan ise sel felaketinin köyün alt kısmını vuran sular nedeniyle meydana geldiğini belirterek, İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 il için şiddetli yağış uyarısında bulundu. Kapanan yollar iş makineleri yardımıyla yeniden ulaşıma açıldı. AFAD ekipleri, sel felaketinin ardından zarar tespit çalışmalarına devam ediyor. Yaşanan olaylar sonrasında köydeki vatandaşlar, yüksek yerlere çıkmaları konusunda uyarıldı. Ekipler, vidanjörlerle ev ve mandıralarda biriken suları tahliye ederek temizlik çalışmalarına devam ediyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir