Sağlık Bakanlığı, tıbbi kullanım amaçlı etil alkolün kullanımını düzenlemek için harekete geçiyor

Sağlık Bakanlığı, ilgili kurum ve kuruluşların görüşünü alarak tıbbi kullanım amaçlı etil alkolün kullanım miktarını belirleme yetkisine sahip olacak bir düzenleme üzerinde çalışıyor.

Yapılan düzenleme ile alkol piyasasının denetlenebilmesi ve sektördeki kayıp ve kaçağın önüne geçilmesi hedefleniyor.

Tıbbi kullanım amaçlı etil alkolün iç piyasaya arzına, kullanım amacına ve miktarına ilişkin usul ve esaslar belirlenecek.

Tasarıya göre, tıbbi kullanım amaçlı etil alkolü alabilecek olanlar sağlık hizmet sunucuları ve hayvan sağlığı kuruluşları olacak. Diğer sağlık kuruluşlarının talepleri ise Bakanlık tarafından değerlendirilecek.

Tıbbi amaçlı etil alkol, eczanelerde majistral ilaç yapımı için kullanılacak. Diğer sağlık hizmet sunucuları ve hayvan sağlığı kuruluşları da faaliyetlerine uygun şekilde kullanabilecek.

Bu kuruluşlar, aldıkları tıbbi kullanım amaçlı etil alkolü satamayacak ve kullanım alanlarının dışında kullanamayacaklar.

Düzenleme ile tıbbi amaçlı etil alkolün kullanım miktarları da belirleniyor. Sağlık hizmet sunucuları ve veteriner hekim muayenehaneleri belirli miktarlarda etil alkol kullanabilecekler. Toptan satıcılar ise belirli miktarlar üzerinde satış yapamayacaklar.

Sağlık hizmet sunucuları ve hayvan sağlığı kuruluşları, kullanım miktarları ve alanları hakkında kayıt tutma zorunluluğuna tabi olacaklar.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir