Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri için New York’a doğru yola çıkacaklarını belirtti. Genel Kurulun en dikkat çekici etkinliği olan Geleceğin Zirvesi’nde küresel yönetişim mekanizmasının reform ihtiyacına vurgu yapacaklarını ve Türkiye’nin bu konudaki çabalarını anlatacaklarını ifade etti. Ayrıca, Genel Kurul görüşmelerinin “Hiç kimseyi geride bırakmamak” teması altında gerçekleşeceğini ve Gazze’deki soykırıma karşı ortak adımlar atılmasına değineceklerini söyledi.

Erdoğan’ın İsrail’in Gazze’deki zulmüne ilişkin endişelerini dile getirdiği konuşmasında, İsrail’in bölgedeki saldırgan politikalarına karşı durulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Lübnan’a yönelik son saldırıların İsrail’in bölgedeki genişleme planlarına dair endişeleri artırdığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Kurul marjında yapacakları görüşmeler hakkında da bilgi verdi. Ülkelerin devlet başkanları ve hükümet temsilcileriyle görüşmeler yapacaklarını, Amerika’da yaşayan vatandaşlarla buluşacaklarını ve düşünce kuruluşları ile iş dünyasının temsilcileriyle temas halinde olacaklarını belirtti.

Erdoğan’ın İsrail’in sivil hassasiyeti olmadığını ve bölgeyi büyük krizlere sürüklediğini söylediği konuşmasında, Lübnan’ın İsrail’e karşı caydırıcı adımlar atılmasının gerekliliğine dikkat çekti. Son olarak, İsrail’in dijital saldırılarına da değinen Erdoğan, Batılı ülkelerin İsrail’e karşı adım atmaları gerektiğini ifade etti.

Bu içeriğin WordPress blog altyapısına uygun olarak çıkarılması için linklerden arındırılarak alt başlıklar eklenmelidir. Bu şekilde, özgün bir içerik oluşturulmuş olacaktır.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir