Son dönemde kripto para birimlerinde yaşanan düşüşler, hafta ortasından itibaren canlanma gösterdi. Bitcoin gibi kripto paralar, piyasaya 4 gün boyunca yapılan para girişiyle yükseliş yaşadı. Lider coin olan Bitcoin, cuma günü 64 bin dolar seviyelerine yükseldi ve bu süreçte %10’dan fazla kazanç elde etti. Ethereum da benzer şekilde %13’ün üzerinde kazanç sağladı.

Kripto paralara olan ilginin arttığı son dönemde, piyasayı kurumsal yatırımcılar domine ediyor. Ancak bireysel yatırımcılar da ilgilerini arttırmaya başladı. Peki, Bitcoin için yıl sonu tahminleri neler? Vatandaşlar, kripto paralara ne zaman yönelebilirler?

Kripto para piyasasındaki son gelişmeleri değerlendiren CoinTR Ceo’su Ali Eşelioğlu, piyasada yaşanan canlanmanın Fed’in faiz indirimi beklentisinin artmasına bağlı olduğunu belirtti. Kripto para piyasasının toplam değerinin artması, ciddi bir para girişi olduğunu gösteriyor.

Bitcoin ve diğer kripto paralar, yüksek getiri sağlayan ancak aynı zamanda yüksek risk içeren enstrümanlar olarak konumlanıyor. Özellikle Bitcoin, jeopolitik ve finansal risklerin yoğun olduğu dönemlerde yatırımcılar için daha temkinli bir seçenek olabilir. Ancak gelecekte yeni zirvelere ulaşabilme potansiyeli de bulunuyor.

Bitcoin’deki son yükselişin ardındaki etkenler arasında, Fed’in faiz indirimine yönelik beklentilerin artması ve spot Bitcoin ETF’lerine olan ilginin artması yer alıyor. Bu durum, Bitcoin fiyatının 64.000 dolar seviyelerine yükselmesine neden oldu.

Bitcoin’in 63.452 dolar seviyesinde işlem gördüğü şu anda, 200 günlük hareketli ortalamasını (MA200) aşması durumunda 66.600 dolar seviyesindeki direnç bölgesini hedefleyebileceği belirtiliyor. Yıl sonuna kadar Bitcoin’in 100.000 doların üzerinde fiyatlaması muhtemel görünüyor ancak ekonomik ve jeopolitik risklerin de dikkate alınması gerekiyor.

Son dönemde kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasındaki artışı, piyasaya ilginin arttığını gösteriyor. Bireysel yatırımcılar da ilgilerini artırmaya başladı. Regülasyonun etkisiyle kripto paralara olan yaklaşımın değiştiği gözlemlenirken, gelecek yıl kripto para almayı planlayanların oranı rekor seviyede. Bu durum, kripto paralara olan ilginin arttığını gösteriyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir