İran, İsrail’in Beyrut’ta gerçekleştirdiği sivil yerleşim noktalarına düzenlediği saldırıyı kınayarak uluslararası topluma İsrail’in durdurulması için kararlı önlemler alma çağrısında bulundu. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yazılı bir açıklama yaparak İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde bir binaya düzenlediği saldırıyı şiddetle kınadı.

Kenani, saldırıların uluslararası hukukun ve ülkenin egemenliğinin ihlali olduğunu belirterek, siyonist rejimin bölgede gerilimi artırma ve savaş ve çatışma coğrafyasını geliştirme çabasında olduğunu vurguladı. İsrail’in Filistin, Lübnan ve Suriye’deki saldırılarını durdurmak için uluslararası toplumun kararlı önlemler alması gerektiğini belirtti.

Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, İsrail’in Beyrut’un güneyinde bir konuta düzenlediği hava saldırısında çoğunluğu çocuk ve kadın 14 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırı, İran’ın da tepkisini çekti ve uluslararası toplumu İsrail’in saldırgan politikalarına karşı harekete geçmeye çağırdı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir