Zeytinburnu’nda inşa edilen Basketbol Gelişim Merkezi’nde düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu katıldı.

Bakan Tekin, Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yerine inşa edilen merkezin 29 yıllığına MEB uhdesinde olacağını belirtti. Okulun programları ve ders sistematiğinin Basketbol Federasyonu uzmanları tarafından hazırlanıp Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanacağını vurguladı. Ayrıca öğrencilere başarı bursu ve harçlık ödemesi yapılacağını da sözlerine ekledi.

Bakan Bak, merkezin içinde 10 bin kişilik bir salonun yanı sıra Milli Takım’ın kamp merkezi, otel, müze ve altyapılar için üç salon bulunduğuna dikkat çekti. Spor lisesinin sadece sporcuları değil, sporda görev alacak yöneticileri de yetiştireceğini belirtti. Türkoğlu ise okulun 200 öğrenciye hizmet vereceğini ifade etti.

Bu yeni Basketbol Gelişim Merkezi, genç basketbolcuların gelişimine katkı sağlayacak önemli bir eğitim ve spor tesisi olarak hizmet verecek.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir