Son yayımlanan ABD Gizli Servisi raporuna göre, Temmuz ayındaki suikast girişimindeki iletişim hataları detaylı bir şekilde incelendi. Suikast girişimi öncesi federal ve yerel kolluk kuvvetlerinde kusurlar tespit edildi.

Rapora göre, silahlı saldırgan Crooks’u durdurmak için atılabilecek adımlar konusunda iletişim eksiklikleri yaşandı. Miting alanındaki güvenlik tehdidinin farkında olunduğu ancak gerekli önlemlerin alınmadığı belirtildi.

Yerel polis memurlarının iletişim merkezlerinden habersiz olduğu ve bu nedenle Gizli Servis’in telsiz yayınlarını alamadığı ortaya çıktı. Ayrıca, radyo frekanslarının kapsamı dışında bilgilerin iletilmesi ve iletişim eksiklikleri yaşanması da raporda yer aldı.

Gizli Servis’in, miting alanının güvenlik konusundaki eksikliklerini önceden anladığı ancak gerekli önlemleri almadığı belirtildi. Suikast girişimi sırasında yaşanan sorunlar nedeniyle Trump’ın koruma ekibinin problem yaşadığı vurgulandı.

Raporda, güvenlik protokollerinin ihlal edildiği ve kayıtsızlığın suikast girişimine yol açtığı belirtildi. Gizli Servis Direktör Vekili Ronald Rowe, yaşanan başarısızlıkların hesabını verdiklerini ve dersler çıkardıklarını belirtti.

13 Temmuz’daki suikast girişiminde vurulan saldırganın Thomas Matthew Crooks olduğu ve olayın ardından eleştirilere maruz kalan ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle’ın istifa ettiği bilgisi de raporda yer aldı.

Son olarak, suçlanabilecek kişiler ve disiplin cezaları hakkında raporda bilgi verilmediği belirtildi. ABD Gizli Servisi, yaşanan sorunlardan ders çıkardıklarını ve benzer bir başarısızlığın tekrar yaşanmaması için önlemler aldıklarını açıkladı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir