DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, bazı basın yayın organlarında eski Cumhurbaşkanlarının korunmasına ilişkin manipülatif haberlerin yapıldığı belirtilmiştir.

Eski Cumhurbaşkanlarının koruma hizmetlerinin 10 yıl boyunca Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından yerine getirildiği ve bu sürenin sonunda ise koruma hizmetinin, eski Cumhurbaşkanının ikamet ettiği il valiliğine devredildiği hatırlatılmıştır.

14 Eylül 2024’te Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile mevcut 10 yıl tahdidinin kaldırıldığı ve süresiz olarak eski Cumhurbaşkanlarının koruma hizmetlerinin Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından yapılmasına karar verildiği belirtilmiştir.

Açıklamada, kararnamelerin görevdeki Cumhurbaşkanı tarafından her zaman değiştirilebileceği vurgulanarak alınan kararın Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsıyla bir ilgisinin olmadığı açıkça ifade edilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı personelinin tamamının Emniyet Genel Müdürlüğü personelinden oluştuğu ve ayrıca bir koruma personelinin bulunmadığı da belirtilmiştir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir