Elgiz Müzesi’nde Heykel Sanatı Sergisi ve Destek Gecesi

Elgiz Müzesi, heykel sanatına verdiği destekle bilinen bir müzedir. Her sene düzenlediği destek gecesi ile heykel sanatçılarının daha çok görünürlük kazanmasına yardımcı olmaktadır. Bu özel gece, caz sanatçısı Eylül Ergül’ün müziği eşliğinde gerçekleşmiştir.

Dalia Garih’in yaptığı konuşmada, Elgiz Müzesi’nin Türk sanatına verdiği emek ve heykel sanatçılarını himaye etme misyonu vurgulanmıştır. Sergi, 2 Kasım tarihine kadar Elgiz Müzesi terasında ziyaret edilebilir.

Heykel sanatı sevenlerin ilgisini çekecek olan sergide, metal eserler de yer almaktadır. Örneğin, Aziz Sargın’ın “Çocuk” isimli metal eseri, ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Elgiz Müzesi Sanat Derneği dostlarından oluşan komite, her sene bu destek gecesinin sürdürülebilmesi için çalışmaktadır. Bu sayede Türk sanatının uluslararası platformlarda daha fazla yer alması ve heykel sanatının önemi vurgulanmaktadır.

Sergi hakkında daha fazla bilgi almak ve heykel sanatını yakından görmek isteyenler için Elgiz Müzesi, sanatseverlere kapılarını açmaktadır. Heykel sanatının gücünü keşfetmek ve sanatçıları desteklemek adına bu tür etkinliklerin önemi büyüktür.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir