Ankara Adalet Sarayı’nın temel atma töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin ilk toplu konut projesi olan Saracoğlu mahallesinin ihya sürecinin tamamlandığını belirtti. Ankara’nın şanına yaraşır bir şekilde yeni eserler yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Bakan Kurum, Avrupa’nın en güçlü adliye saraylarının inşa edildiğini ve bu mirasa sahip çıkacaklarını söyledi. Ankara’da dağlık bölgede bulunan yargı binalarının aynı çatı altında birleştirileceğini ve adalet hizmetinin hızlandırılacağını, yargı çalışanlarının iş yükünün azaltılacağını ifade etti.

Yeni adalet sarayının 312 bin metrekarelik alanda Başsavcılık, hukuk, ceza ve icra binalarını içerecek şekilde inşa edileceğini belirten Bakan Kurum, Türkiye’nin en geniş kapsamlı adliye binasının burada olacağını söyledi. Yapının 2027 yılının ilk yarısında tamamlanarak ülkeye armağan edileceğini belirtti.

Bu önemli adımın, Ankara’ya ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Bakan Kurum, yeni adalet sarayının tamamlanmasıyla adalet hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde sunulacağını ifade etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir