Mahkeme, casusluk suçundan yargılanan sanıklara hapis cezaları verdi

Duruşmaya, cezaevinde tutuklu olan iki sanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla bağlandı. Mahkeme heyeti, Ahmet Koray Özgür ve Alperen Erkut’u “yasaklanan bilgilerin casusluk maksadıyla temini” suçundan 10’ar yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak, sanıkların geleceği üzerinde olası etkileri göz önünde bulundurarak cezayı 8 yıl 4’er aya düşürdü.

35 sanık ise aynı suçtan sekizer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezalar da 6 yıl 8’er aya indirildi. Mahkeme, bu sanıklar hakkında yurt dışı çıkış yasağı uygulanmasına karar verdi. Toplam 19 sanık ise beraat etti.

İddianamede belirtilen suçlamalara göre, İsrail istihbarat servisinin mobil uygulamalar aracılığıyla operasyonlar yapması ve kaynak temini için çeşitli taktik işler yaptırması planlandığı ifade edilmişti. Profesyonel işlerde dedektiflerden, taktik işlerde ise şüphe uyandırmayan şahıslardan faydalanıldığı belirtilmişti. Sanıklara WhatsApp grubu kurma, web sitesi oluşturma, para transferi, fotoğraf ve video çekme gibi talimatlar verildiği iddia edilmişti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir