THY’nin İstanbul-Londra seferini yapacak uçağında olay çıkaran ve kara listeye alınan B.G. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

B.G, İstanbul-Londra seferine katılacak olan THY uçağında kabin ekibine hakaret etti ve polis ekiplerine de direndi. Bu nedenle uçaktan indirilen B.G, hakkında ‘Mala zarar verme’ ve ‘Görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından soruşturma başlatıldı. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen B.G, Gaziosmanpaşa 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Önceki gün yaşanan olayda, B.G isimli yolcu uçağa biner binmez kabin ekibine sözlü hakaretlerde bulundu. Bunun üzerine pilot polis ekiplerini çağırarak B.G’yi uçaktan indirtti. B.G’ye ‘Çevreye Rahatsızlık Verme’ suçundan idari para cezası kesildi ve kara listeye alındı.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Uçağımıza maddi zarar veren B.G isimli yolcu hakkında hukuki süreç başlatılmış olup, kural dışı yolcu listesine (kara liste) eklenmiştir” ifadelerine yer verdi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir