İsrail istihbarat birimi MOSSAD’ın, Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarına önceden ulaşıp pillerine patlayıcı yerleştirdiği iddiası ortaya atıldı. Bu iddiaya göre, MOSSAD cihazlara yerleştirdiği patlayıcıları uzaktan sıcaklığını yükselterek infilak ettiriyordu.

Al Jazeera televizyonunun Lübnanlı güvenlik kaynağından aldığı bilgilere göre, cihazlara yerleştirilen patlayıcılar 20 gramın altındaydı ve bu patlayıcılar 5 ay önce ithal edilmişti. Ülke genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu biri çocuk 9 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 2800 kişi de yaralandı.

Ancak Beyrut Amerikan Üniversitesi Hastanesi, bazı doktorların ve çalışanların çağrı cihazlarını çektikleri yönündeki haberlerin ardından çıkan iddiaları yalanladı. Hastane, yaşanan trajik olaylarla iletişim sistemlerinin hiçbir ilgisinin olmadığını belirtti. Üniversitenin çağrı sistemini güncellediği ve bu güncellemeyle acil durum iletişimlerini güçlendirdiği ifade edildi.

Bu olaylar yaşanırken, sosyal medyada üniversite çalışanlarının çağrı cihazlarını çekmeleri ve patlamalar arasındaki garip bir tesadüf olduğu yorumları yapılmıştı. Ancak hastane yetkilileri, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir