İsrail Ordusu Yemen’den Atılan Balistik Füzenin Ülkeyi Hedef Aldığını Açıkladı

İsrail ordusu, Yemen’den atılan balistik füzenin ülkenin merkez bölgesini hedef aldığını ve ülkenin farklı bölgelerinde saldırı alarmlarının çaldığını duyurdu. Ayrıca hava savunma sistemlerinden ateşlenen önleyici füzelerin neden olduğu patlama seslerinin birden fazla noktada duyulduğu belirtildi.

Yemen’den atılan balistik füzenin ülkenin merkez bölgesinde açık araziye düştüğü ve birçok noktada saldırı alarmlarının çaldığı bildirildi. İsrail ordusu iç cephe komutanlığı, halkın uyması için verilen güvenlik talimatlarında herhangi bir değişiklik olmadığını açıkladı.

İsrail polis sözcülüğü ise işgal altındaki Batı Şeria’da Filistin topraklarından gasbedilen İsrail yerleşim yeri Modin’deki tren istasyonuna önleyici füzelerden düşen şarapnelin isabet ettiğini ve maddi hasara yol açtığını aktardı. Ayrıca Ben Gurion Havalimanı yakınlarındaki Lid (Lod) kenti yakınlarında açık araziye düşen füze parçaları nedeniyle yangın çıktığı belirtildi.

İsrail acil yardım servisleri, sığınaklara gitmeye çalışırken çeşitli şekillerde yaralanan 9 kişiden yardım çağrısı aldıklarını duyurdu. Öte yandan, İsrail’in başkenti Tel Aviv’in şehir merkezinde 19 Temmuz’da düzenlenen İHA saldırısında bir kişinin hayatını kaybettiği ve 4 kişinin yaralandığı bilgisi verildi. İsrail ordusu, 20 Temmuz’da Yemen’de İran destekli Husilerin kontrolündeki Hudeyde Limanı’na hava saldırısı düzenlemişti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir