Narin Güran Cinayeti: Soruşturma Devam Ediyor

11 kişinin tutuklandığı Narin Güran cinayeti soruşturması hala çözülememiş durumda. Cinayetin detayları ortaya çıkmış olsa da katilin kim olduğu hala belirsizliğini koruyor. Uzmanlar bu durumu açıklıyor.

Savcılar Durumu İnceliyor

Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ruşen Gültekin, iddianamenin yazılması için gerekli durumların incelendiğini belirtiyor. Katilin kim olduğunu belirleyecek olan savcının iddianameyi yaklaşık 2 ay içinde hazırlaması bekleniyor.

Korku ve Suskunluk

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, tutuklamaların mevcut delillere göre yapıldığını vurguluyor. Bu tür olaylarda aile içindeki güçlü ilişkiler ve korku nedeniyle insanların susmayı tercih ettiğini belirtiyor.

Katil Belli Ama Susmalar Devam Ediyor

Emekli Emniyet Müdürü Haydar Özdemir’e göre katilin kim olduğu aslında belli. Cesedi gömen kişi, yani Nevzat Bahtiyar, suçun işlendiği kişi olarak görülüyor. Ancak aile içindeki suskunluk devam ediyor.

Aile İçindeki Suskunluk

Kıdemli Güvenlik Danışmanı Feramuz Erdin, köy halkının sessiz kalmasının kültürel normlardan kaynaklandığını belirtiyor. Aile içinde yaşanan sorunların dışarıya yansıtılmaması ve ihbarcı olunmaması, cinayetin çözülmesini zorlaştırıyor. Ailenin ve yakın çevresinin katilin kim olduğunu bildiği ancak susmayı tercih ettiği belirtiliyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir