Yaz sezonunun sona ermesiyle birlikte Türkiye’nin Ege ve Akdeniz kıyılarında turizm hareketliliği devam ediyor. Yabancı turistlerin yanı sıra yerli turistler de sonbahar dönemine yönelik tatil planları yapıyor. Özellikle Alanya ve Dalaman gibi bölgelerde sezon kasım sonuna kadar uzatıldı.

Turistlerin Tercihi: Alanya ve Dalaman

Alanya’da özellikle emekli yaş grubundan yabancı turistlerin rezervasyonları sezonu iki ay daha devam ettirecek. Rus ve Alman turistlerin de ağırlıklı olarak tercih ettiği bu bölgede hareketlilik devam ediyor. Dalaman bölgesinde ise İngiliz turistlerin ağırlığı hissediliyor. Kasım sonuna kadar devam eden uçuşlar sayesinde turist akını devam ediyor.

Kruvaziyer Seyahatlerinde Artış

Kuşadası başta olmak üzere çeşitli şehirlerde kruvaziyer seyahatlerinde de artış yaşanıyor. Bu da turizm hareketliliğine olumlu katkı sağlıyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, bölgede sezonun kasım sonuna kadar devam edeceğini belirtiyor.

Sonbaharın Tercihi: Emekli Turistler

Sonbahar ve kış döneminde tatil yapmayı tercih eden emekli yabancı turistler ve yerli turistler, daha uzun süreli konaklamalar için bölgeyi tercih ediyor. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, turist sayısının geçen yıla göre arttığını ancak gelir açısından zor bir yıl geçirdiklerini ifade ediyor.

Fiyatlar Düşüyor, Rezervasyonlar Artıyor

Eylül ayıyla birlikte tatil fiyatlarında düşüş yaşanıyor. Bazı bölgelerde fiyatlar yüzde 30’a varan indirimlerle cazip hale geliyor. Son dakika rezervasyonları da hız kazanıyor. Antalya Belek ve Alanya’daki otellerde fiyatlar eylül ayında daha uygun seviyelere çekiliyor. Bu durum çocuklu ailelerin okul dönemi öncesinde tatil fırsatlarını değerlendirmelerine olanak sağlarken, çocuksuz aileler ve arkadaş grupları da ekim sonuna kadar tatil planlarını yapıyor.

Turizm sektörü, sonbahar döneminde de hareketli günler yaşamaya devam ediyor. Yabancı ve yerli turistlerin tercihleri, fiyat düşüşleri ve seyahat planlarıyla turizm sezonu uzatılmaya devam ediyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir