Dijital Kapsayıcılık ve Yapay Zeka Hakkında Bakan Kacır’ın Görüşleri

Bakan Kacır, Brezilya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen G20 Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı’na katılarak, dijital dönüşümün önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin dijital açıdan kapsayıcı bir toplum oluşturma hedefine sahip olduğunu belirten Kacır, özellikle kırsal bölgelerde internet erişimini genişletmek ve dijital iletişim altyapısını geliştirmek için çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Türkiye’nin sabit ve mobil genişbant ağları kurarak yüksek hızlı, güvenli ve uygun fiyatlı internet hizmeti sunduğunu belirtti.

Yapay zekanın insanlık için büyük faydalar sağlayabileceğini ancak bu faydaların herkesin kullanımına sunulmadığında eşitsizlikleri derinleştirebileceğini ifade eden Kacır, teknolojik ilerlemelerin ahlaki ve etik ilkeler doğrultusunda yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Filistin’deki zulmü örnek göstererek, teknolojinin etik kullanılmadığında nasıl yıkıma yol açabileceğini açıkça gösterdi.

Kacır, Brezilya’da gerçekleşen toplantıda uluslararası iş birliğinin önemine dikkat çekerek, dijital uçurumun kapatılması için acil küresel inisiyatiflerin geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye olarak dijital altyapıyı güçlendirme ve vatandaşlara hızlı ve etkili hizmetler sunma konusundaki çabaların sürdüğünü söyledi. Ayrıca yapay zekanın şeffaf, etik ve sorumlu bir şekilde kullanılması durumunda kapsayıcı ve sürdürülebilir kalkınmanın katalizörü olabileceğini ifade etti.

Toplantı sonunda alınan kararlarla ilgili bilgi veren Kacır, herkes için internet erişimi, dijital devlet hizmetlerinin genişletilmesi ve yapay zekanın faydalarının adil bir şekilde paylaşılması için G20 üyelerinin birlikte çalışacağını söyledi.

Bakan Kacır, dijital kapsayıcılık, yapay zeka, güvenli internet erişimi ve küresel iş birliği gibi konuları ele aldığı toplantıda bir dizi ikili görüşme de gerçekleştirdi. Bu görüşmelerde Türkiye’nin dijital dönüşüm vizyonunu ve uluslararası iş birliği olanaklarını paylaştı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir