Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 165,45 puan artarak 79,8 milyar liralık işlem hacmiyle günü tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,03, holding endeksi ise yüzde 0,97 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 5,51 ile madencilik, tek kaybettiren ise yüzde 2,52 ile iletişim sektörü oldu.

Küresel piyasalarda, ABD’de açıklanan Üretici Fiyat Endeksi verisinin ardından “yumuşak iniş” beklentileriyle risk algısında bir azalma gözlendi. Önümüzdeki hafta, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararı ile ABD Merkez Bankası (Fed), İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) faiz kararları önemle takip edilecek.

Analistlere göre, BIST 100 endeksinde teknik olarak 9.750 ve 9.850 seviyeleri direnç, 9.450 ve 9.400 seviyeleri ise destek konumunda. Ayrıca, eylül ayında TCMB’nin politika faizini yüzde 50’de sabit bırakması bekleniyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentisi ise yüzde 46,65 olarak öngörülüyor.

Son olarak, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin çeltik alım fiyatlarını belirlediği haberi ve ABD’li uçak üreticisi Boeing’in işçilerinin grev kararı aldığı haberine de yer verildi. Bu gelişmeler de ekonomi gündemini etkilemeye devam ediyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir