Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi 1. ve 2. Etap Eğitim-Öğretim Binaları Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
Marmara Üniversitemizin kıymetleri mensupları, sevgili öğrenciler selamlıyorum. Bugün Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ni açmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Marmara Üniversitesi’nin benim hayatımda özel bir yeri var. 1981 yılında mezun olduğum üniversitemin her zaman yanında oldum. Bugün bu açılışla bu çabaları taçlandırıyoruz. Üniversitemizin öğrencisi ve mezunu olmaktan gurur duyuyorum. Burası daha önce 12 Eylül’ün başındaki zatın ismini taşıyan bir kışlaydı. Bugün burayı eğitim-öğretim yuvası haline getirmekten onur duyuyorum.

Ülkemiz açısından övünülecek bir durum olan uluslararası sıralamalarda Türkiye’yi temsil eden ilk 10 üniversiteden biriyiz. Üniversitelerin yurt dışına açılmasını destekliyorum. Dünya’nın dört bir yanından gelen öğrencilerin katkısı ülkemiz için çok değerli. Yabancılara karşı oluşturulan nefret dalgasına karşı durmalıyız. Türkiye’nin tarihinde ırkçılık ve ayrımcılık yoktur.

Marmara Üniversitesi’ne yapılan yatırımlarla eğitim ve bilim alanındaki hedeflerimize bir adım daha yaklaşıyoruz. Gezi olaylarıyla ilgili olarak özür dilemesi gerekenlerin asıl suçlu olduklarını belirtmek istiyorum. Demokrasiyi savunanlar değil, kargaşaya sebep olanlar özür dilemelidir. Gezi olayları Türk ekonomisine büyük zararlar vermiştir.

Bu açılışın ülkemize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Külliyenin inşasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 141 yıllık köklü tarihinde Marmara Üniversitesi’nin yanında olmaya devam edeceğiz. Toplamda 12 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen külliyemizle eğitim ve bilim alanındaki hedeflerimize biraz daha yaklaşıyoruz.

Gençleri kullanarak amacına ulaşmaya çalışanların tarih boyunca bedelini millet olarak hep ödedik. Faşizm ve kargaşa çıkarmak için gençleri kullanmaktan vazgeçmeliyiz. Irkçılık ve ayrımcılık sosyal medyada da yükseliyor, buna karşı durmalıyız.

Hamas lideri Yahya Sinvar’ın sürpriz açıklamaları ve İsrail ile ilişkiler de gündemde. Gezi olayları ile ilgili özür dilemesi gerekenlerin aslında suçlu olduklarının altını bir kez daha çizmek istiyorum. Türkiye’nin demokrasisine ve ekonomisine zarar verenlerin özür dilemesi gerekenler onlardır.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir