Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türkiye’nin önde gelen tarihçilerinden biri olarak bilinmektedir. Son zamanlarda Koç Hastanesi’nde tedavi görmekte olduğunu ve aldığı ilaçlar sebebiyle iki hafta boyunca dinleneceğini açıkladı.

Ortaylı, yayınladığı videoda, “Çok değerli okurlarım ve dinleyenlerim, yazın sonunda bir yorgunluk oluyor. Benim yorgunluğum birikmiş kusurlarımın ve tıbbi ihmallerin sonucu. Bir süredir tedavi görüyorum. Tedavinin bazı durumlarında, aldığım ilaçların sert tepkileri oluyor. Bu yüzden bir iki haftalık dinlenme sürecindeyim. Bu dinlenme tabii ki dağların tepesine çekilme şeklinde olmayacak. Hayatım biraz yavaşlayacak. Sadece mübrem yazılarımı ve bazı programları yapacağım. Okuma faslına dikkat edeceğim. Zannediyorum bir iki ay içinde tekrar canlanmış olacağım” ifadelerini kullandı.

Ortaylı, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür ederek, “Gösterdiğiniz ilgi beni fevkalade duygulandırdı. Bir yazarın ve bir hocanın hayatındaki en önemli olay, onu takip edenlerin ilgisi ve sevgisidir. Buna kavuşmak büyük bir mutluluk. Onu da ancak böyle zamanlarda anlayabiliyoruz. Hepinize iyi bir yaz tatili sonu ve başarılı bir eğitim yılı diliyorum” dedi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir