TEKNOFEST Akdeniz’de “Akıllı Kask” Projesi: Motokuryeler İçin Güvenli Bir Çözüm

Havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Akdeniz’in düzenlediği teknoloji yarışmalarının finali, Antalya’daki ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Genç STEM Derneği’nin “Genç STEM” takımı, “Akıllı Kask” projesiyle “Akıllı Ulaşım Kategorisi”nde yarışıyor.

Proje lideri Alper Sargın, motokuryelerin sayısındaki artışın motosiklet kazalarını da beraberinde getirdiğini belirtiyor. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak geliştirdikleri Akıllı Kask, sürücülerin baş hareketlerine göre sağa ve sola sinyal verebiliyor, levha tanıma sistemiyle trafikteki ikaz levhalarını algılayabiliyor ve kaza durumlarında konum bilgisi paylaşabiliyor. Ayrıca, kendi kendini yenileyebilen enerjiyle çalışan kask, mobil uygulama üzerinden de kontrol edilebiliyor.

Takımın hedefi,TEKNOFEST’te derece almak ve Akıllı Kask projesini firmalaştırarak yaygınlaştırmak. Proje danışmanı Halil İbrahim Çetin ise projenin bisiklet ve motosiklet sürücülerinin güvenliğine büyük katkı sağlayacağını belirtiyor.

Projenin ilgi gördüğü süreçte desteklerinden dolayı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve GAP Yeşil İnovasyon ve Proje Yarışması’na teşekkürlerini iletiyorlar.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir