Hamas, İsrail ve Ürdün Arasındaki Sınır Kapısındaki Silahlı Saldırıyı Değerlendirdi

Hamas, İsrail ile Ürdün arasındaki Kral Hüseyin Sınır Kapısı’nda gerçekleşen silahlı saldırının, “İsrail’in Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da işlediği katliamlara verilen doğal bir tepki” olduğunu belirtti. Saldırıda 3 İsrailli güvenlik görevlisi hayatını kaybetmişti.

Hamas’ın Açıklaması

Hamas, saldırıyla ilgili yayımladığı yazılı açıklamada, saldırının Ürdün’ün yiğit kahramanlarından biri tarafından gerçekleştirildiğini ve bu operasyonun Arap halklarının işgal suçlarına karşı bir tepki olduğunu vurguladı. Aynı zamanda, eylemin Filistin ve Ürdün’deki kötü amaçlara karşı bir direniş göstergesi olduğunu belirtti.

Hamas, saldırının İsrail’in Gazze Şeridi ve Batı Suriye’de yaptığı katliamlara ve Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme planlarına verilen “doğal bir tepki” olduğunu ifade etti. Ayrıca, saldırıyı gerçekleştiren kişinin öldürülmesi üzerine ailesine, Arap ve İslam toplumlarına başsağlığı diledi.

İsrail Ordusunun Açıklaması

İsrail ordusu ise saldırıda 3 İsraillinin hayatını kaybettiğini ve saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu. Saldırı, İsrail ile Ürdün arasındaki Kral Hüseyin Sınır Kapısı üzerinde gerçekleşmişti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir