Sezonun henüz başında olmamıza rağmen palamut balığının tezgahlarda bol miktarda yer aldığını görebiliyoruz. Balıkçılar, palamut balığını tuzlama önerisinde bulunuyorlar ve bu balığın hızlı bir şekilde kaybolabileceğini belirtiyorlar.

Balıkçı Ahmet Çoğalmış, palamut balığının tuzlama zamanı geldiğini vurgulayarak, “Bu sene palamut balığının bol olacağına dair işaretler var. Vatandaşlar ne kadar erken tuzlarsa, o kadar iyi olur. Palamut balığı aniden ortadan kaybolabilir ya da aniden çoğalabilir, ne olacağı belli olmaz. Palamut balığı hızlı bir balıktır. İki gün bol miktarda görünebilir, üçüncü gün ise çok az olabilir. Palamudun bol olması diğer balık türlerinin fiyatlarını aşağı çekti. Mezgit fiyatları 100 TL’ye kadar düştü, istavrit ise 50 TL’ye kadar geriledi. Geçtiğimiz günlerde bu balıkların fiyatı 250 TL’ye kadar çıkabiliyordu. Şu anda sezonun en uygun fiyatlarıyla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

Balıkçı Mehmet Örseloğlu ise, “Bu sene palamut balığı bol, umarım böyle devam eder. Palamut bol olduğu zaman hamsi az olur, bugün bulunabilir yarın ise olmayabilir” dedi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir