Bakan Kacır, Antalya’daki ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen TEKNOFEST Akdeniz Teknoloji Yarışmaları’nın final etkinliğine katıldı.

Bakan Kacır, milli teknoloji hamlesinin gençlerle buluşma noktası olan TEKNOFEST’i bu yıl Akdeniz şehirlerinde gerçekleştirdiklerini belirtti. Antalya’da 49 yarışmanın 25’inin finalisti olan 5 bine yakın gençle bir araya geldiklerini ifade etti.

Bakan Kacır, TEKNOFEST’in her geçen yıl daha da büyüdüğünü ve gençlerin hayallerini projelere dönüştürmelerine olanak sağladığını söyledi. Ayrıca Türkiye’nin teknopark sayısının 102’ye yükseldiğini ve teknoloji alanındaki girişimleri desteklediklerini belirtti.

TEKNOFEST’e katılan gençlerin savunma sanayiinden sağlık ve enerji teknolojilerine kadar pek çok alanda projeler geliştirdiğini vurgulayan Kacır, Türkiye’nin geleceğinin gençlerin teknolojik yenilikleriyle şekilleneceğine inandığını dile getirdi.

Bakan Kacır’a etkinlikte Antalya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik, Tuba Vural Çokal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin eşlik etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir