Brezilya’da İnsan Hakları Bakanı Cinsel Taciz İddialarıyla Karşı Karşıya

Brezilya hükümeti, İnsan Hakları Bakanı Silvio Almeida’nın, bir başka kabine bakanı ve diğer kadınlara cinsel tacizde bulunduğu iddialarına açıklık getirmesi için ifadeye çağrıldı. Almeida, sosyal medyada yayınladığı bir video ile suçlamaları reddetti ve “mesnetsiz, saçma yalanlar” olduğunu belirtti.

Yerel haber kaynağı Metropoles’in haberine göre, tacize uğradığı iddia edilenler arasında hükümet yetkilileri ve arkadaşları da bulunuyor. Irk Eşitliği Bakanı Anielle Franco da iddia edilen kadınlardan biri. Franco, raporla ilgili yorum yapmayı reddederken, Kadın Bakanlığı iddiaları ciddi bulduğunu ve kadınlara yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Marielle Franco’nun kız kardeşi olan eski Rio de Janeiro belediye meclisi üyesi, 2018’de öldürülmüştü. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Almeida ve Franco ile ayrı ayrı görüşeceğini belirtirken, taciz iddialarını kabul etmediğini ve bakanın savunma hakkının önemli olduğunu vurguladı.

Brezilya hükümeti, suçlamaları ciddi bulduğunu belirterek, Federal polisin soruşturma başlatacağını açıkladı. Franco ve Almeida, ülkenin önemli insan hakları aktivistleri olarak biliniyor ve hükümetin içinde önemli pozisyonlarda yer alıyorlar.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir