Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail Askerleri Tarafından Öldürüldü

Filistin haber ajansı WAFA, işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentinde yerleşim yerlerinin genişletilmesine karşı düzenlenen protestoya katılan Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin İsrail askerleri tarafından gerçek mermi ile başından vurulduğunu duyurdu. Olay, Nablus yakınlarındaki Beita kasabasında, kasabanın haftalık yerleşim karşıtı yürüyüşü esnasında meydana geldi. Eygi’nin Uluslararası Dayanışma Hareketi’ne (ISM) bağlı olduğu ifade edildi.

ABD Vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi Kurtarılamadı

26 yaşındaki Eygi, Rafiada hastanesine kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Nablus’taki Rafiada Hastanesi Müdürü Fouad Nafaa, aktivist kadının başından yaralandığını ve hastaneye getirildiğinde durumunun kritik olduğunu söyledi. İsrail ordusu, olaya ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu.

Uluslararası Tepkiler

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Hükümeti’nin işlediği cinayeti lanetlediklerini belirtirken, ABD Başkanı Joe Biden ve Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Birleşmiş Milletler de kapsamlı bir soruşturma talep etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Batı Şeria’daki sivil protestoya yönelik müdahalesini sert bir şekilde kınayarak, Ayşenur Ezgi Eygi’ye Allah’tan rahmet dilediğini ve İsrail’in işlediği insanlığa karşı suçların hesap vereceğini belirtti.

Özgür Özel ve Kavaklıdere’den Taziye

CHP lideri Özgür Özel de İsrail’in sivillere yönelik saldırısını lanetleyerek, Ayşenur Ezgi Eygi’ye Allah’tan rahmet diledi. Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir ise Eygi’nin ailesinin Muğla’nın Kavaklıdere İlçesi’nden olduğunu ve yakınlarının hala Menteşe’de yaşadığını belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir