İstanbul’da düzenlenen KUYU-23 Operasyonu Hakkında Detaylar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da faaliyet gösteren birbirleriyle husumetli 2 ayrı Organize Suç Örgütüne yönelik gerçekleştirilen “KUYU-23” operasyonuna ilişkin önemli detayları paylaştı. Operasyon kapsamında 29 şüpheli organize suç örgütü üyesi yakalandı.

27 Ağustos 2024 tarihinde İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde çıkan silahlı çatışmada 2 kişinin yaralandığı, 30 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşen silahlı saldırıda ise bir örgüt üyesinin öldürüldüğü bilgisi verildi. Ayrıca, 30 Ağustos 2024 tarihinde Bahçelievler ilçesinde gerçekleşen silahlı saldırıda 1 Polis Memuru, 1 Jandarma Personeli, 1 Özel Güvenlik Görevlisi ve 2 sivil vatandaşın yaralandığı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, 2 adet Ak-47 uzun namlulu silah, 9 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet çalıntı motosiklet, 1 adet eylemde kullanılan otomobil, 1 adet çalıntı otomobil, 4 adet kar maskesi, 2 adet çelik yelek ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

Operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik eden Bakan Yerlikaya, operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirtti. Operasyonun detayları ve ele geçirilen malzemeler ile ilgili bilgi veren paylaşım, milletin güvenliği ve adaletin sağlanması adına atılan önemli adımları yansıtıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir