Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kosova’da Mamuşa Belediyesi bahçesinde Mamuşalı soydaşlarla bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti ve Erdoğan’ın önceki ziyaretinde verdiği nasihatlerin yerine getirildiğini gözlemlediğini belirtti.

Fidan, 2000’li yılların başlarında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı olarak görev yaptığı dönemde Mamuşa’da büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. Mamuşa’nın yıllar içinde büyük ilerleme kaydettiğini ve diğer Kosova bölgelerine örnek teşkil eden bir çalışma disiplinine sahip olduklarını vurgulayan Fidan, Mamuşa halkının dürüstlüğü, çalışkanlığı ve beceri sahibi olmalarının takdir edildiğini ifade etti.

Hakan Fidan, Balkanlar’daki Türk varlığının 600 yıldır devam ettiğini belirterek, Mamuşa halkının kimliğine ve değerlerine sahip çıkarak bugünlere geldiğini söyledi. Ayrıca Kosova’daki Türk toplumunun hiçbir zaman yılmadığını vurguladı.

Kosova’nın birliğine, bütünlüğüne ve güvenliğine özel önem verdiklerini dile getiren Fidan, Türkiye’nin Kosova’ya verdiği destekten bahsetti. Türkiye olarak Kosova’ya yatırım, turizm, eğitim, sağlık ve teknoloji gibi alanlarda destek verdiklerini ve işbirliğini geliştirmek için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Uluslararası toplumun barış ve müzakere çabalarını desteklediklerini ifade eden Fidan, bölgede huzur ve istikrarın önemine değindi. Bölgedeki halkların birbirlerine destek olması gerektiğini vurgulayan Fidan, dayanışmanın güçlerini artıracağını söyledi.

Son olarak, Kosova’daki Türk varlığının jeostratejik önemden öte bir değere sahip olduğunu belirten Fidan, halkın daha fazla yatırım yapması ve birbirlerine destek olmalarının önemine dikkat çekti. Dayanışma içinde güçleneceklerini ve daha sağlam bir topluluk olacaklarını ifade etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir