Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Donetsk şehrinde bulunan Zavetnoye yerleşim birimini ele geçirdiğini açıkladı. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, Rusya Silahlı Kuvvetleri Ukrayna’daki cephede ilerlemeye devam ediyor ve Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin Zavetnoye yerleşim birimini kurtardı.

Son 24 saat içinde 136 bölgede mühimmat üretim fabrikası, insansız deniz araçlarının saklandığı depo, yabancı paralı savaşçıların konuşlandığı merkez ve Ukraynalı askerler ile askeri teçhizatın bulunduğu noktalar bombalandı. Ayrıca, 27 İHA ve 11 insansız deniz aracı imha edildi.

Rus ordusunun Ukrayna’daki operasyonu başladığından bu yana Ukrayna ordusuna ait 642 uçak, 283 helikopter, 31 bin 44 İHA, 575 hava savunma füze sistemi, 17 bin 822 tank ve zırhlı araç, 1435 çok namlulu roketatar, 14 bin 91 obüs ve havan topu ile 25 bin 584 özel askeri araç imha edildiği iddia edildi.

Rus ordusu, Donetsk bölgesinde 1 Eylül’den bu yana altı yerleşim birimini kontrol altına aldı. Bu gelişmeler, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri operasyonunun devam ettiğini gösteriyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir