CHP’nin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü çerçevesinde sembolik olarak başlatıldı. Kurultay, 6-8 Eylül tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek. Tüzük değişikliği görüşmek ve karara bağlamak için toplanacak olan kurultayda sadece delegeler ve Onur Kurulu üyeleri yer alacak.

CHP Genel Başkanı, Sivas’ta yapılan “İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı”nda iktidar olma hedefiyle yola çıktıklarını vurguladı. Ankara’da yapılacak kurultayda tüzük değişikliği konusunda rapor görüşülecek ve oylanacak.

Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü törenle kutlandı. Törene TBMM Başkanvekili, CHP Genel Başkanı, AK Parti TBMM Grup Başkanı, BBP Genel Başkanı ve il protokolü katıldı. Sivas Kongresi’nin önemine vurgu yapılırken, bağımsızlık ve Cumhuriyet vurguları da dile getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak genç nesillerin ülkeyi Türkiye Yüzyılı hedefine taşıyacağını belirtti. Adımlarını Sivas Kongresi’nin temellerine bağlılıkla atmaya devam ettiklerini ifade etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir