Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Hollanda Başbakanı Dick Schoof ile Ukrayna’daki Zaporijya kentini ziyaret etti. Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrencilerle bir araya geldiler ve ortak bir basın toplantısı düzenlediler.

Zelenskiy, Rusya’nın Sumi, Harkiv ve Kiev bölgelerine hava saldırıları düzenlediğini ve milyonlarca öğrencinin bu saldırılar altında eğitime başladığını belirtti. Rus saldırılarının önlenmesi için hava savunma sistemlerinin güçlendirilmesi ve F-16 savaş uçakları ile çeşitli silahların sağlanması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, Ukrayna ordusunun Rusya’nın Kursk bölgesine yönelik ağustosta başlattığı saldırıların devam ettiğini ve bu operasyonun planlandığı şekilde ilerlediğini ifade etti. Zelenskiy, Rusya’nın Donetsk ve Luhansk bölgelerini tamamen işgal etmeyi hedeflediğini ve bu nedenle en hazırlıklı askeri birliklerini bu bölgelere konuşlandırdığını söyledi.

Zelenskiy, ayrıca Zaporijya Nükleer Santrali’nin tekrar Ukrayna’nın kontrolüne geçmesi için siyasi yöntemlerle çalıştıklarını ve uluslararası destek almak için çaba harcadıklarını belirtti.

Son olarak, Zelenskiy, Batılı ülkelerden alınan uzun menzilli silahların Rusya’daki askeri hedeflere yönelik kullanılmasına ilişkin yasakların kaldırılması talebini yineledi ve uluslararası ortaklardan Ukrayna’ya daha cesur bir şekilde yardım etmelerini istedi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir