İzmir’de bir şüpheli, kentte dehşet saçtı. İşlediği suçlar arasında gasp, soygun ve cinayetler bulunan Bülent Şengün, 2004 yılında cezaevine girdikten sonra 2019’da denetimli serbestlik şartıyla tahliye edilmişti. Ancak son olaylarla tekrar gündeme geldi.

  1. Akaryakıt İstasyonu Soygunu ve Pompacı Dövme Olayı:
    27 Ağustos’ta Torbalı ilçesinde bir akaryakıt istasyonunda bir pompacıyı dövdükten sonra 10 bin TL’sini gasbeden Şengün, olay yerinden kaçtı.

  2. Taksi Şoförü Cinayeti:
    31 Ağustos’ta Ayrancılar Mahallesi’nde bir taksiye binen ve ardından ensesinden vurarak öldüren Şengün, Arif Karabacak’ın hayatını kaybetmesine sebep oldu. Cinayetin ardından taksiyi çalıştıramayınca araçtaki paraları da alıp yaya olarak kaçtı.

  3. Market Soygunu ve Çalışanın Yaralanması:
    Fezvi Çakmak Mahallesi’nde bir markete girerek soygun yapmaya çalışan Şengün, direnen market çalışanı İlayda Algar’ı tabancayla ağır şekilde yaraladı. Ardından olay yerinden kaçtı.

  4. Otobüs Gaspı ve Araçla Kaçış:
    Başka bir hafif ticari aracı gasbeden Şengün, Torbalı’ya bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’ne kaçtı. Burada da bir vatandaşı darbedip parasını gasbetti. Ardından polis ekiplerinin takibiyle Menderes ilçesinde yakalandı.

    Bülent Şengün, emniyetteki ifadesinde uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve bu olayları uyuşturucunun etkisiyle gerçekleştirdiğini belirtti. Mahkeme tarafından tutuklanan Şengün, 2004 yılında işlediği cinayet nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

    İzmir’de yaşanan bu olaylar, kentte korku ve endişe yaratmış durumda. Özellikle Arif Karabacak’ın ailesi ve yakınları büyük bir acı içinde. Karabacak, taksicilik yaparak 4 çocuğu için çalışan biriydi. Cenazesi, Elmalık Kabristanlığı’nda toprağa verildi. Ailesi ve sevenleri, katilin en ağır cezayı almasını istiyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir