Eylül ayının ilk hağtasında ABD’de istihdam verileri ve Kanada Merkez Bankası faiz kararı piyasaların odağında olacak.

ABD’de 2 Eylül’de İşçi Bayramı nedeniyle işleme kapalı olacak. 4 Eylül’de Fed’in “Bej Kitap” raporu yayımlanacak ve aynı gün JOLTS açık iş sayısı verileri açıklanacak. 5 Eylül’de özel sektör istihdam verileri, 6 Eylül’de tarım dışı istihdam verileri açıklanacak. Eylülün ikinci haftasında tüketici ve üretici enflasyon verileri açıklanacak ve 17-18 Eylül tarihlerinde FOMC toplanacak. 26 Eylül’de GSYH nihai tahminleri duyurulacak.

Euro Bölgesi’nde 4 Eylül’de ÜFE, 5 Eylül’de perakende satış verileri açıklanacak. 6 Eylül’de büyüme rakamları ve istihdam verileri ilan edilecek. ECB 12 Eylül’de para politikası kararını verecek.

İngiltere’de 10 Eylül’de iş gücü istatistikleri, 11 Eylül’de GSYH tahmini ve sanayi üretimi verileri açıklanacak. 18 Eylül’de tüketici enflasyon verileri açıklanacak ve BoE 19 Eylül’de para politikası kararını verecek.

Japonya’da GSYH 9 Eylül’de, üretici enflasyonu ve sanayi üretimi 12 Eylül’de açıklanacak. 19 Eylül’de TÜFE verileri ilan edilecek ve BoJ 20 Eylül’de faiz kararını açıklayacak.

Türkiye’de ikinci çeyrek GSYH verileri ve ağustos ayı enflasyon verileri 3 Eylül’de açıklanacak. Fitch 6 Eylül’de Türkiye ekonomisine dair değerlendirmesini yapacak. 10 Eylül’de iş gücü ve sanayi üretimi verileri açıklanacak ve TCMB 19 Eylül’de faiz kararını verecek.

Diğer büyük merkez bankalarının kararları da takip edilecek. BoC 4 Eylül’de, Norveç Merkez Bankası 19 Eylül’de, RBA 24 Eylül’de ve SNB 26 Eylül’de faiz kararlarını açıklayacak.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir