Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul’da Milli Savunma Üniversitesi’nin Deniz Harp Okulu ile Hava Harp Okulu’nun Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Törenleri’ne katıldı. Törenlerde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Kara Harp Okulu’nda bir kız öğrencinin okul birinciliğini aldığını belirterek Deniz ve Hava Harp Okullarında da birincilerin kız öğrenciler olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin savunma sanayisini güçlendirmek için çalıştıklarını ve MİLDEN projesi ile dünya çapında bir ülke olacaklarını belirtti. Ayrıca, Türk donanmasının uçak gemisi ile çok farklı bir seviyeye yükseleceğini ifade etti.

Erdoğan, Türkiye’nin hem Doğu hem de Batı ile ilişkilerini geliştirerek güçlü bir ülke olabileceğini vurgulayarak, Avrupa Birliği ve Şangay İşbirliği Teşkilatı arasında bir tercih yapma mecburiyetlerinin olmadığını söyledi.

Hava Harp Okulu’ndaki konuşmasında Erdoğan, Türkiye’nin savunma sanayisinde attığı adımların önemini vurgulayarak, “Çelik Kubbe” projesiyle Türk donanmasını güçlendireceklerini ve bölgedeki tehditleri bertaraf edeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödüllü sporcuları ve askerleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti ve onlarla bir süre sohbet etti.

Ayrıca, Erdoğan dün Yenikapı Balıkçı Barınağı’nda 2024-2025 su ürünleri av sezonunun açılışına katılarak balıkçılara denizlerin korunması konusunda daha fazla hassasiyet beklediğini ifade etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir