Brezilya Yüksek Mahkemesi, X adlı sosyal medya platformuna erişimi yasakladı

Brezilya Yüksek Mahkemesi, ülkede yasal temsilci ataması için 24 saat süre verdiği sosyal medya platformu X’e erişimi yasakladı. Yargıç Alexandre de Moraes’in kararıyla, Elon Musk’ın sahibi olduğu platforma erişim yasağı getirildi. Karara göre, şirket Brezilya’da yasal temsilci atamadığı sürece yasak devam edecek.

Kararın ardından internet hizmeti sağlayıcıları ve uygulama mağazalarına, X’e erişimi engellemeleri için beş gün süre verildi. VPN gibi yöntemlerle X’e girmeye çalışanlara para cezası uygulanacağı belirtildi.

Elon Musk, karara tepki gösterdi

Elon Musk, X’ten yaptığı paylaşımda, “İfade özgürlüğü, demokrasinin temel taşı ve Brezilya’daki seçilmeyen sözde yargıç, bunu siyasi sebeplerden dolayı yok ediyor” diyerek karara tepki gösterdi. Musk, platformun Brezilya’daki ofisini kapatmıştı.

Brezilya Yüksek Mahkemesi, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında yürütülen ‘darbe girişimi’ soruşturması kapsamında X’ten bazı kişiler hakkında veri sağlanmasını ve bazı hesapların engellenmesini talep etmişti. Musk, mahkemenin bu talebini yerine getirmemişti. Mahkeme, X’e 24 saat süre vererek yasal temsilci ataması talebinde bulunmuştu.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir